• Haberler
  • Dünya
  • ABD'de İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları Ne Kadar?

ABD'de İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları Ne Kadar?

Amerika'da 2. El Elektrikli Otomobil Piyasası Şaşırttı: Tesla'dan Mercedes'e Fiyatlar Dudak Uçuklattı!

ABD’de ikinci el elektrikli otomobil fiyatları, Türk otomobil severlerin ağzını açık bırakacak seviyelere indi. Teknoloji editörü Hakkı Alkan, kendi aracını satmak için gittiği CarMax galerisinde çektiği video ile Amerika’daki güncel fiyatları gözler önüne serdi. Türk izleyiciler için hazırlanan bu karşılaştırmada, fiyat farkı adeta dudak uçuklattı.

Tesla Model 3, 30 Bin Dolara!

ABD’de ikinci el elektrikli araçlarda fiyatlar beklenenden çok daha cazip. Örneğin 2022 model bir Tesla Model 3, yalnızca 15 bin mil (yaklaşık 24 bin km) kullanılmış haliyle 30 bin dolara alıcı bekliyor.

Mercedes EQS Sadece 2 Bin Milde

Lüks segmentteki Mercedes EQS, yalnızca 2 bin mildeyken 80 bin dolarlık fiyat etiketine sahip. Bu rakam, Türkiye’deki sıfır fiyatlarla kıyaslandığında aradaki uçurum dikkat çekiyor.

Pickup Çılgınlığı: Rivian R1T

Amerika’nın sevilen elektrikli pickup modeli Rivian R1T, 2023 versiyonu ile 60 bin dolardan satışa sunuluyor. Volkswagen’in SUV modeli ID.4 ise 29 bin dolarlık fiyatıyla segmentinde öne çıkıyor.

Benzinli ve Hibritler de Dikkat Çekiyor

Piyasada sadece elektrikliler yok. 2017 model bir Honda, 55 bin milde 17 bin dolara, popüler bir Toyota modeli ise 20 bin dolara alıcı buluyor.
Pickup severlerin gözdesi Ford F-150 Lariat, 2019 model ve 113 bin mildeyken 30 bin dolara satılıyor. Daha kompakt bir alternatif olan Ford Maverick ise 2023 model olarak 31 bin dolara alıcı bekliyor. Ailelerin favorisi Chrysler Pacifica Hybrid, yalnızca 3 bin milde olmasına rağmen 39 bin dolarlık etiketiyle öne çıkıyor.

“Türkiye’de Vergiler Araba Sahipliğini İmkânsız Hale Getiriyor”

Hakkı Alkan, video boyunca sık sık Türkiye ile kıyaslama yaparak çarpıcı farklara dikkat çekti. ABD’de fiyatların son derece ulaşılabilir olduğunu vurgulayan Alkan, Türkiye’de KDV ve ÖTV gibi ağır vergilerin fiyatları fahiş seviyelere çıkardığını belirtti. Alkan, yerli üretimin teşvik edilmesi ve vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini dile getirdi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme