3600 Ek Gösterge Kararı! Tarih Şartı Anayasa'ya Aykırı Bulundu
3600 ek gösterge uygulamasına ilişkin önemli bir karar veren Anayasa Mahkemesi, hak sahipliğinde esas alınan '15 Ocak 2023'ten önce atanmış olma' koşulunu iptal etti. Karar, ek gösterge uygulamasını değil, aynı unvandaki personel arasında farklılığa neden olan tarih kriterini ortadan kaldırıyor.
Haberin Özeti
- • Anayasa Mahkemesi, 3600 ek göstergeden yararlanabilmek için aranan "15 Ocak 2023'ten önce atanmış olma" şartını iptal etti. Karar, 3600 ek gösterge uygulamasını kaldırmazken, aynı unvanda görev yapan kamu personeli arasında göreve başlama tarihine göre yapılan ayrımın sona ermesinin önünü açtı. İptal hükmü Resmî Gazete'de yayımlandıktan altı ay sonra yürürlüğe girecek. Bu süreçte yeni bir yasal düzenleme yapılması bekleniyor.
Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının; Genel İdare Hizmetleri sınıfında görev yapan şube müdürleri, il müdürleri, infaz koruma memurları, mali hizmetler personeli, savunma uzmanları ve benzer kadrolarda görev yapan çalışanlar açısından da etkili olması bekleniyor.
Kararın yürürlüğe girmesinin ardından yapılacak yasal düzenleme, 3600 ek göstergeden yararlanacak personelin kapsamını ve uygulamanın nasıl şekilleneceğini belirleyecek.
Bakmadan Geçme
AİÇÜ Glasgow’dan 13 yeni üniversite iş birliğiyle döndü
Yeni eğitim dönemi Ağrı Otogarı’nı hareketlendirdi
Tutak’ın Aşağı Özdek Köyü’nde yıllardır beklenen yol yapıldı
AK Parti Ağrı Kadın Kolları 100. Yıl Mahallesi’nde kadınlarla buluştu
Patnos peş peşe sallandı!
Doğubayazıt’ta öğrencilere 8 milyon 120 bin TL’lik eğitim desteği sağlandı