21 kez ameliyat olmuştu: Zorlu taş cerrahisi Ağrı'da başarıyla yapıldı
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Tarım tarafından gerçekleştirilen zorlu böbrek taşı ameliyatı başarıyla tamamlandı.
Daha önce farklı sağlık merkezlerinde açık cerrahi, perkütan nefrolitotomi ve endoskopik yöntemler olmak üzere toplam 21 kez taş cerrahisi geçiren hasta, artan şikâyetleri nedeniyle Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkik ve görüntüleme işlemlerinde, hastanın böbreğinde toplam boyutu yaklaşık 6 santimetreyi bulan çok sayıda taş olduğu belirlendi.
Hastanın tıbbi öyküsü ve mevcut durumu dikkate alınarak planlanan cerrahi müdahale, Üroloji Kliniği tarafından titizlikle gerçekleştirildi. Operasyon sırasında böbrek içerisindeki taşlar, farklı boyutlarda toplam 295 parça halinde çıkarıldı. Ameliyatın ardından hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu, herhangi bir komplikasyon gelişmediği ve takip sürecinin sorunsuz geçtiği bildirildi.
Başarılı operasyonun ardından hasta, gerekli kontrollerin tamamlanmasıyla birlikte güvenli bir şekilde taburcu edildi. Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise yapılan başarılı cerrahi müdahaleye ilişkin açıklamalarında, sağlık hizmetlerinde altyapının ve uzman kadroların güçlenmesinin önemine dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Sağlıkta altyapımızın gelişmesine katkı sunan meslektaşlarımıza ve özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, ameliyatı gerçekleştiren ekibimizi tebrik ediyor ve hastamıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.


