Zorunlu trafik sigortası nedir? Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin detayları nedir?

Zorunlu trafik sigortası nedir? Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin detayları nedir?
Zorunlu trafik sigortası nedir? Bugün uygulamaya başlanan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" nedir? Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin detayları nedir? İşte detaylar….

Zorunlu trafik sigortası, Türkiye'de araç sahiplerinin trafikte meydana gelebilecek kazalar sonucu üçüncü şahıslara verilebilecek zararları karşılamak amacıyla yaptırmak zorunda oldukları bir sigorta türüdür. Bu sigorta, trafikteki her araç için yasal olarak zorunlu tutulmaktadır.

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemde, riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm getirmek üzere "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" uygulaması hayata geçirildi. Bu platform, sürücülerin poliçeye hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlarken, teklif vermeyen sigorta şirketlerinin tespiti de kolaylaşacak.

Platform üzerinde, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu tutularak sisteme entegre edildi. Ayrıca, 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartı ile isteğe bağlı tutuldu.

Yeni dönemde teklif alma süreci iki faza ayrıldı. İlk fazda acenteler, platform üzerinden halihazırda anlaşması olan sigorta şirketlerinden teklif alacak. Bu tekliflerden biri sigortalı tarafından onaylandığında işlem tamamlanacak. İlk fazda teklif alamayan acenteler ise ikinci faza geçecek ve platform üzerinden diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler.

Platform sayesinde teklif vermeyen sigorta şirketleri hızlıca tespit edilecek ve şirketler tarafından teklif verilmemesi durumu poliçe düzenlemekten kaçınma olarak kabul edilecek.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, platformun amacına uygun şekilde çalışması halinde acentelerin işlerinin kolaylaşacağını ve kazanılan zamanın sektöre fayda sağlayacağını belirtti. Ayrıca, sektördeki gelişmeler için sürekli olarak ilgili kurumlarla iletişim halinde olduklarını ve sorunların çözümü için tüm taraflarla işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.