Zombi geyik hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, insana geçer mi?

Zombi geyik hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, insana geçer mi?
Zombi geyik hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, insana geçer mi?Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) hızla yayılan ve halk arasında "zombi geyik" olarak adlandırılan hastalık, yetkilileri alarma geçirdi.

Uzmanlar, hastalığın insanlara sıçramaması için alınması gereken tedbirlerin önemini vurgulayarak, hastalığın kontrol altına alınabilmesi için hızlı bir mücadele çağrısında bulundu.

Zombi Geyik Hastalığı Tanımı ve Özellikleri

Geyikler arasında hızla yayılan ve "kronik zayıflatıcı hastalık" olarak tanımlanan zombi geyik hastalığı, ABD ve Kanada'da görüldü. Bu öldürücü hastalığın, geyiklerin beyin ve omuriliğini etkileyerek kilo kaybına ve saldırganlaşmaya neden olduğu belirtiliyor.

Zombi Geyik Hastalığının Belirtileri ve Bulaşma Yolları

Zombi geyik hastalığı, hayvanlarda aşırı zayıflama, sürekli ağız sıvısı ve salya akıntısı, saldırganlık, uyuşukluk ve yavaş hareket etme gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Hastalık, hayvanlar arasında temas yoluyla bulaşıyor, bu da hastalığın hızla yayılmasına neden oluyor.

İnsana Geçiş Riski ve Önlemler

Şu ana kadar hastalığın insanlara bulaştığına dair bir bilgi olmamakla birlikte, yapılan son çalışmalar hayvandan hayvana bulaştığını kanıtlıyor. Minnesota Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma ve Politikası Merkezi Müdürü Michael Osterhold, bu durumun insanlar için risk oluşturabileceğini belirtiyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre hastalığın bulaşma şekli, Deli Dana hastalığı gibi virüslü et tüketimine dayanıyor. Uzmanlar, her ihtimale karşı belirtileri gösteren hayvanlardan uzak durulması gerektiğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.