Zilhicce ayı ne zaman başlayacak?

Zilhicce ayı ne zaman başlayacak?
Zilhicce ayının başlangıç tarihi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi merak edilmeye devam ediyor.

Hicri takvime göre son ay olan Zilhicce, içinde Kurban Bayramını da barındıran önemli bir aydır. Peki, 2024 Zilhicce ayı ne zaman?

Zilhicce ayı, 7 Haziran Cuma günü başlayacak ve 28 Haziran Cuma günü sona erecektir. Bu ay, İslam aleminde dört haram aydan biri olması ve hac ayı olarak kabul edilmesi nedeniyle büyük bir öneme sahiptir. Hz. Peygamber'in hadislerinde Zilhicce'nin ilk on gününün diğer günlerden daha faziletli olduğu belirtilmiştir.

ZİLHİCCE AYI BAŞLANGIÇ TARİHİ: 7 Haziran 2024, Cuma

ZİLHİCCE ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Zilhicce ayının ilk dokuz gününde oruç tutmak, dini kaynaklarda tavsiye edilmektedir. Bu günlerde oruç tutmanın fazileti büyüktür. Zilhicce ayının 10. günü ise Kurban Bayramı'nın ilk günüdür.

Peygamberimiz, Zilhicce'nin ilk dokuz gününde oruç tutmayı sürdürmüş ve bu günlerin önemine vurgu yapmıştır. Ayrıca, arefe günü olan Zilhicce'nin 9. gününde oruç tutmanın faziletine de işaret etmiştir. Ancak hacda olanların arefe günü oruç tutması mekruh görülmektedir.

Arefe gününün faziletine ilişkin olarak Hz. Peygamber'in "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" sözü, bu günün önemini vurgulamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.