Yıllık Gelir Vergisi süreleri uzatıldı

Yıllık Gelir Vergisi süreleri uzatıldı
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi mükelleflerine müjdeli bir haber verdi.

2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri, 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzatıldı.

GİB'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri uyarınca, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannameleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri, 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Ayrıca, 2024 Şubat dönemine ilişkin Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin de 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken süre, 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Elektronik defter uygulamasına dahil olanlar için de süre uzatıldı. Bu kapsamda, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterler ile aynı sürede GİB Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken Elektronik Defter Beratları da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebilecek.

Vergi mükellefleri için sunulan bu süre uzatımı, beyanname verme ve ödeme işlemlerini daha rahat ve düzenli bir şekilde gerçekleştirebilmelerine olanak tanıyacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.