Yeşilçamın güzel oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti! Sevda Ferdağ kimdir?

Yeşilçamın güzel oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti! Sevda Ferdağ kimdir?
Yeşilçam sinemasının unutulmaz isimlerinden Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam sinemasının unutulmaz isimlerinden Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Uzun süredir çeşitli hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın vefatı sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?

1942 yılında Edremit'te doğan Sevda Ferdağ, 1958 yılında rol aldığı "O Günden Sonra" filmiyle sinema dünyasına adım atmıştı. Ancak bu film başarısızlıkla sonuçlanınca Almanya'ya yerleşti. Ablasının ısrarıyla 1963 yılında Türkiye'ye dönen Ferdağ, "Azrailin Habercisi" ile tekrar oyunculuk kariyerine başladı ve büyük bir çıkış yakaladı.

Kariyeri boyunca yaklaşık 150 filmde rol alan Ferdağ'ın en bilinen yapımlarından biri de 1976 yapımı "Kapıcılar Kralı"dır. Bu filmde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin gibi önemli isimlerle birlikte rol almıştı.

Sevda Ferdağ'ın ölüm haberi Film-San Vakfı tarafından "Türk sinemasının değerli isimlerinden Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" şeklinde bir açıklama ile duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.