Yerel seçimlere kaç gün kaldı?

Yerel seçimlere kaç gün kaldı?
2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, heyecanla beklenen bir döneme yaklaşıyor. Seçim takvimi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlendi ve artık geri sayım başladı. Peki, yerel seçime ne kadar kaldı?

YSK'nın kararıyla, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024'te gerçekleşecek. Bu tarihe kadar sadece 4 gün var. Vatandaşlar, seçim gününe kadar heyecanla ve dikkatle yaklaşıyorlar.

Seçim takvimi kapsamında, siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri 27 Ocak'ta YSK tarafından yapılacak kurayla belirlenecek. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, il ve ilçe belediye başkan adayları ile meclis üyelikleri listelerini 20 Şubat saat 17.00'ye kadar teslim etmeliler.

Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak ve 30 Mart saat 18.00'e kadar devam edecek. Seçim yasaklarının tamamı ise 31 Mart saat 23.59'da sona erecek.

31 Mart 2024 tarihi, Türkiye'nin yerel yöneticilerini belirleyecek önemli bir gün olacak. Vatandaşlar, seçim öncesinde adayları, partileri ve seçim vaatlerini yakından takip ederek kararlarını verecekler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.