Yeni gizemli virüs! 45 kentte tespit edildi

Yeni gizemli virüs! 45 kentte tespit edildi
Japonya'da son zamanlarda görülen gizemli bir bakteriyel enfeksiyon, ülke genelinde endişe yaratmaya devam ediyor.

Uzmanlar, bu enfeksiyonun nadir görülmesine rağmen hızla yayıldığına dikkat çekiyorlar. Ancak, hastalığın neden kaynaklandığı konusunda net bir açıklama yapılamıyor. 45 kentte tespit edilen bu bakteriyel enfeksiyon, maalesef 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Geçen yıl 941 vakanın rapor edildiği Japonya'da, bu yılın sadece ilk iki ayında 378 yeni vaka görüldü. Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID) yetkilileri, özellikle "streptokokal toksik şok sendromu" olarak bilinen enfeksiyonunun, ülke genelinde daha fazla yayılmasını beklediklerini ifade etti. Ancak, enfeksiyonun arkasındaki nedenler hakkında hala çok fazla bilinmeyen olduğunu belirtiyorlar.

SON DERECE BULAŞICI

Enstitü tarafından yayımlanan verilere göre, Japonya'da enfeksiyonun tespit edilmediği sadece 2 kent kaldı. Enfeksiyonun belirtileri, özellikle yaşlılarda soğuk algınlığına benzer olsa da, ciddi sağlık sorunlarına ve ölüme yol açabilen son derece bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyonla ilişkilendiriliyor.

Uzmanlar, geçen yılın hızlı artışının, COVID-19 salgını sırasındaki kısıtlamaların gevşetilmesiyle bağlantılı olabileceğini düşünüyorlar. Ancak, enfeksiyonun neden hızla yayıldığı ve bu kadar ölümcül olduğu henüz netlik kazanmış değil.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.