WhatsApp artık internetsiz mi olacak?

WhatsApp artık internetsiz mi olacak?
WhatsApp, kullanıcıların çevrimdışı olarak belge, medya ve diğer dosyaları yakınlarıyla paylaşmasını sağlayacak olan "Yakındaki Kişiler" adlı yeni bir özelliği test ediyor.

Bu özellik, WhatsApp'ın Android beta sürümünde ortaya çıktı ve Bluetooth kullanarak internet bağlantısı gerektirmeksizin dosya aktarımı yapılmasını sağlıyor.

WhatsApp'ın bu özelliği, popüler Android seçeneği Nearby Share ve Apple'ın AirDrop'u gibi çalışıyor. Kullanıcılar, WhatsApp içinde özel bir "Yakındaki Kişiler" bölümüne erişebilir ve bu özelliği kullanabilmek için medya erişimi, Bluetooth ve konum izinlerini vermeleri gerekecek.

Yakındaki Kişiler özelliği uçtan uca şifrelenmiş olarak tasarlanmış olup kullanıcıların gizliliğini koruyacak. Telefon numaraları da keşif ve dosya aktarım süreci boyunca gizli tutulacak.

Şu anda geliştirme aşamasında olan bu özellik, iOS kullanıcılarına ne zaman sunulacağı veya tüm WhatsApp kullanıcıları için ne zaman kullanılabilir hale geleceği henüz belli değil. Ancak, WhatsApp'ın bu tür yeni özelliklerle platform deneyimini geliştirmeye odaklandığı görülüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.