VEDAŞ ekiplerinin 2 metrelik karda zorlu kış mesaisi

VEDAŞ ekiplerinin 2 metrelik karda zorlu kış mesaisi
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü Arıza Onarım Bakım (AOB) timleri, çetin kış şartlarında hasar gören hatları drone...

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü Arıza Onarım Bakım (AOB) timleri, çetin kış şartlarında hasar gören hatları drone ve termal kamera yardımıyla tespit ederek vatandaşların enerji kesintisi yaşamaması için mücadele ediyor.

Kentte çetin kış mevsimi ve zorlu coğrafyaya rağmen enerji arzında sorun yaşanmaması için gece gündüz çalışan VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgelerde zorlu mesai yürütüyor. 154 personel, 36 araç, 4 iş makinesi ve drone ile termal kamera cihazlarıyla arızalara müdahale eden uzman timler, enerji kesintilerini minimize etmek için 7/24 saha çalışmalarında görev alıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle hasar gören Bostankent grup köy hattında yaşanan hasar ihbarını alan ekipler bölgeye yönlendirildi. Arıza yaşanan noktada drone ve termal kamerayla çalışma başlatan arıza onarım bakım timi, sorunu kısa sürede tespit etti. Sırtladıkları çantalarla karlı arazide 500 metrelik yolu kara bata çıka yürüyerek elektrik direğine ulaşan ekip, burada hasarı gidererek, yaşanan kısa süreli enerji kesintisini çözüme kavuşturdu.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.