Vatandaşların 1 yılda 14 milyon lirasını dolandıran çete çökertildi

Vatandaşların 1 yılda 14 milyon lirasını dolandıran çete çökertildi
Kendilerini banka personeli olarak tanıtarak, vatandaşların 1 yılda yaklaşık 14 milyon lirasını dolandıran "dolandırıcılık çetesi'nin şüphelisi 30...

Kendilerini banka personeli olarak tanıtarak, vatandaşların 1 yılda yaklaşık 14 milyon lirasını dolandıran "dolandırıcılık çetesi'nin şüphelisi 30 kişi, adliyeye sevk edildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçuyla alakalı kendilerini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşları arayarak kimlik bilgileri ve banka kart bilgilerini almak suretiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 3 farklı çetenin gözaltına alınan şüphelilerinden 30'unun İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Kars merkezli İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan C.A., F.K., G.A, H.A., H.K., H.Ş., İ.Ç., İ.K., A.K., A.S., B.C., B.G., İ.K., K.B., K.T. K.Ü. M.C., M.E.B., M.Ö., M.U., O.T.D., P.B., P.K., S.D., S.S., Y.Ç., Y.E., Y.E.Ö., Z.K. ve Z.T. Emniyet'teki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ÇETE LİDERİ DE YAKALANDI

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlendiği eş zamanlı operasyonda yakalanan şüphelilerin arasında çete lideri de bulunuyor. Polisin zanlıların evlerinde yaptığı aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, 5,55 gram uyuşturucu madde, 40 cep telefonu, 10 laptop, 4 USB flash bellek, ve çok sayıda sim kart ile kredi kartı da ele geçirildi.

1 YILDA VATANDAŞLARIN 14 MİLYON LİRASINI DOLANDIRDILAR

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertilen merdiven altı çağrı merkezlerinin son 1 yılda yaklaşık 14 milyon lira para akışının olduğunu tespit ettikleri ve suç işlemek amacıyla kurulan yüzlerce sanal banka hesaplarına bloke koydukları öğrenilen dolandırıcılık çetesinin 1 yılda vatandaşların 14 milyon lirasını dolandırdıkları ortaya çıktı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Aralarında çete lideri ve çetenin kasasının da bulunduğu 30 kişi midibüslerle Kars Adliye Sarayı'na getirildi. Şüpheliler bugün hakim karşısına çıkarılacak.

(Işık Çapanoğlu - Serkan Erkoç/İHA)

Vatandaşların 1 yılda 14 milyon lirasını dolandıran çete çökertildi

Vatandaşların 1 yılda 14 milyon lirasını dolandıran çete çökertildi

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir