Vatandaşın günahı boynunuza!

Vatandaşın günahı boynunuza!
Ağrı Devlet Hastanesi iken tabelada Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çevrilen hastane binası basiretsiz yöneticiler nedeni ile sıkıntılar yaşamaya devam ediyor.

Her gün yüzlerce Ağrılının uğradığı koca hastanede asansörler çalışmazken, tekerlekli hasta sandalyesinin sayılı olması nedeni ile vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Tek asansörün çalıştığı asansörlerin önünde vatandaşlar pandemi şartlarını ihlal ederek sıra bekliyorlar. Hastaneye gelen yaşlı vatandaşlar için sayılı sayıda tekerlekli hasta taşıma sandalyesi bulunurken, diğer hastalar zor şartlarda ayakta beklemeye devam ediyorlar. Özellikle heyet raporu almak için erkenden gelen vatandaşlar tekerlekli sandalye bulabilmek için birbirleri ile yarışırlarken, sandalye bulamayanlar gün boyu doktorları gezerek ayakta bekliyorlar.

Bir tekerlekli sandalye kaç para ?

Hastanede yaşanan sorunlardan dolayı sıkıntı yaşayan İ.A adlı vatandaş “Sabah erken saatlerde yaşlı akrabamı rapor için hastaneye getirdik. Çok az sayıda tekerlekli hasta sandalyesi mevcut ve ben bulamadığım için 80 yaşındaki akrabamı ayakta gezdirmek zorunda kaldım. Yetmiyormuş gibi birde asansörler arızalı. Koca hastanede 1 asansör çalışıyor. Bu nedenle asansörün içinde tabiri caizse iğne atsanız yere düşmez. Pandemi kuralları hastanede sıfır. Her gelenin koronavirüse yakalanması an meselesi. Bu kadar sahipsizlik olmaz bir tekerlekli sandalye kaç para ki hastane yönetimi bunu alamıyor. Yada asansörü tamir ettirmek bu kadar mı zor?” ifadelerini kullandı.

Sahipsiz memleket

isminin açıklanmasını istemeyen bir sağlık yetkilisi ise şu ifadeleri kullandı “Hastanede herkes birilerinin referansı ile görev yapıyor. Özellikle hastane müdürü “Beni kimse görevden alamaz, arkam çok güçlü” diyerek geziyor. Sağlık Müdürü pandemi döneminde bile sağlıktan daha çok Sağlık-Sen seçimleri ile uğraştı.Sağlık-Sen ise mevcut yönetimi listesine alarak hastanenin halini görmüyor bile. Memleket Allah'a emanet” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.