Ünlü iş insanı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayıp dolandırıcılık yaptılar

Ünlü iş insanı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayıp dolandırıcılık yaptılar
Bayrampaşa'da yaşanan şok edici bir olay, ünlü iş insanı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasının kopyalanmasıyla başladı ve sonrasında dolandırıcılık girişimleriyle sonuçlandı.

Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayan şüpheliler, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak telefonla aradıkları vatandaşları dolandırdılar.

Olay, 2 Mart Cumartesi günü R.Ö. adlı bir kadının yaşadığı bir dolandırıcılık vakasıyla ortaya çıktı. R.Ö., telefonla arayan kişilerin kendilerini banka görevlisi olarak tanıttıklarını ve hesaplarında bir karışıklık olduğunu iddia ederek başka bir hesaba 100 bin lira havale yaptırdıklarını belirtti. Ancak daha sonra aradığı telefon numarasına dönüş yaptığında karşısına iş adamı Abdurrahim Albayrak'ın çıktığını fark etti.

Bu olayın ardından yapılan soruşturma sonucunda, benzer yöntemle toplamda 7 kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dolandırıcılıkta kullandıkları çok sayıda bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin evlerinde 43 bin 350 lira nakit para bulundu.

Şüphelilerin sorgularında, Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyaladıkları ve bankanın kurumsal numarasına benzediği için aradıkları kişilerin kendilerine inandığını söyledikleri ortaya çıktı. Şüpheliler, yapılan sorgulamanın ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Olayın ardından Abdurrahim Albayrak, sosyal medya hesabından polislere teşekkür eden bir paylaşım yaptı. Albayrak, paylaşımında suç örgütünü kısa sürede yakalayan İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Asayiş Şube Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu ve Dolandırıcılık Büro Amirliği personeline teşekkür etti.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.