Türksat 6A ne zaman uzaya fırlatılacak?

Türksat 6A ne zaman uzaya fırlatılacak?
Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılma süreci hızla ilerliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türksat ve TÜBİTAK arasında imzalanan "Türksat 6A Milli Haberleşme Uydu Proje Sözleşmesi" çerçevesinde yürütülen çalışmaların son aşamasına gelindi. Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat 6A'nın dayanıklılık testlerinin tamamlandığını ve uçuş modeli ile anten testlerinin başarıyla sonuçlandığını belirtti.

Haziran sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 6A'nın paketlenerek fırlatma merkezine gönderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Ertok, çalışmaların sonuna gelindiğini ve genel yapısıyla ilgili testlerin ardından uydunun hazır hale getirilerek fırlatma sürecine geçileceğini ifade etti. Türksat 6A'nın fırlatılması için hedeflenen tarih ise haziran sonu olarak belirlendi.

Türksat 6A'nın uzaya gönderilmesiyle Türkiye'nin haberleşme alanında kendi uydularını kullanabilen ülkeler arasına katılması planlanıyor. Yüzlerce mühendisin yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığı Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, Türkiye'nin milli teknoloji alanındaki başarılarının önemli bir göstergesi olacak.

NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 6A'nın uzaya gönderilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, uyduyun 8 Temmuz 2024 haftasında fırlatılmasının hedeflendiğini belirtti. Türksat 6A, 36 bin kilometre yükseklikte görev yapacak ve yaklaşık 4 bin 250 kilogram ağırlığında olacak. Türksat 6A'nın fırlatılmasıyla Türkiye, milli haberleşme uyduları konusunda önemli bir adım atmış olacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.