Türkiye’nin en soğuk yeri neresidir? Göle nerededir?

Türkiye’nin en soğuk yeri neresidir? Göle nerededir?
Son günlerde Ardahan ve ilçeleri, Sibirya soğuklarının etkisi altında kalarak rekor düşük sıcaklık değerleriyle karşı karşıya kaldı. Dün gece ölçülen sıcaklık değerlerine göre Türkiye’nin en soğuk yeri belli oldu…

Son günlerde Ardahan ve ilçeleri, Sibirya soğuklarının etkisi altında kalarak rekor düşük sıcaklık değerleriyle karşı karşıya kaldı. Dün gece ölçülen sıcaklık değerlerine göre Türkiye’nin en soğuk yeri belli oldu… İşte Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri...

Sibirya soğuklarının etkisiyle Ardahan ve çevresi, adeta buzlarla kaplanmış bir manzara oluşturdu. Göle ilçesinde ölçülen sıcaklık değeri, gece boyunca eksi 32 derece olarak kaydedilirken, kent merkezinde ise sıcaklık eksi 23.8 dereceyi gördü. Bu aşırı soğuklar nedeniyle ağaçlar kırağıyla kaplanırken, nehirler ve dereler yeniden buz tuttu. Araçlar ve kamyonlar çalışmazken, bazı vatandaşlar donmuş yakıt depolarını ısıtmak için ateş yakma yoluna gitti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Ardahan ve ilçelerindeki en düşük gece sıcaklıkları şu şekilde gerçekleşti:

Ardahan merkez: eksi 23.8 derece

Göle: eksi 32 derece

Hanak: eksi 20.8 derece

Çıldır: eksi 16.9 derece

Damal: eksi 19.7 derece

Posof: eksi 11.7 derece

Bu aşırı soğuklar nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar, günlük yaşamlarını sürdürmek için ekstra tedbirler almak zorunda kaldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.