TTK işçi alımları başladı mı, ne zaman başlayacak?

TTK işçi alımları başladı mı, ne zaman başlayacak?
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Zonguldak'ta 44 nitelikli işçi alımı gerçekleştirecek.

İlan, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve bu alımlar 2023 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı kapsamında yapılacak. Toplamda 44 nitelikli elemanın alınacağı bu süreçte, iş arayanların merak ettiği en önemli soru ise TTK işçi alımı başvurusu ne zaman yapılacak?

Alımlar, daimi işçi statüsünde gerçekleştirilecek ve şu pozisyonlarda işçi istihdam edilecek: 21 mekanizasyon ve pres işçisi, 6 kuvvetli akım tesisatçısı, 6 mekaniker (kompresör), 5 kaynakçı, 4 vinç operatörü, 1 numuneci ve 1 motor imalat bakım ve onarım işçisi.

TTK işçi alımı başvuru tarihleri ve süreçleri şu şekilde belirlendi: Zonguldak İş Kurumu tarafından 16-22 Nisan tarihleri arasında 5 günlük bir ilan yayımlanacak. Bu ilana başvuran adaylar arasından işe alınacak işçilerin belirlenmesi için elektronik kura çekimi yapılacak.

Başvuruda bulunacak adaylarda aranan temel şartlar şunlar: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihinden itibaren 18 yaşını tamamlamış olmak, başvuru tarihinde 35 yaşından gün almamış olmak, Zonguldak ilinde ikamet ediyor olmak ve ilgili öğrenim koşullarını sağlamak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.