TPAO, Karaisalı'da Petrol Arama ve Üretim Projeleri İçin Harekete Geçiyor

TPAO, Karaisalı'da Petrol Arama ve Üretim Projeleri İçin Harekete Geçiyor
Adana'nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından önemli bir adım atıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MAPEG) alınan 297 hektarlık İR/TPO/K/723 ruhsat numaralı alanda, 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak. Bu projenin değeri yaklaşık 95 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında döner sondaj yöntemi uygulanacak olup, sıra ile açılacak sondaj kuyularında en fazla 2 bin 500 metreye kadar inilmesi planlanıyor. Bu süreçte arazi hazırlık aşamasında 25 kişi istihdam edilirken, petrol arama faaliyetlerinde ise 50 kişilik bir ekip görev alacak.

Petrol arama işlemleri sırasında, eğer petrol tespit edilirse, hemen çıkarılma işlemlerine başlanacak. Çıkarılan petrol, boru hatlarıyla tesiste bulunan seperatörlere gönderilecek. Üretim tanklarından alınan ham petrol ise dolum istasyonuna gönderilmek üzere teslimat tankında depolanacak ve ardından tankerler aracılığıyla TPAO'nun istasyonuna gönderilecek. Ancak, faaliyet kapsamında ham petrol ayrıştırması tarzında bir işlem uygulanmayacak.

Planlanan proje kapsamında depolama çalışmalarının ise lokasyonda yapılması öngörülüyor. Bu adım, bölgenin ekonomik ve endüstriyel potansiyelini artırarak istihdam olanaklarını genişletecek ve enerji sektöründe Türkiye'nin bağımsızlığını güçlendirecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

(haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.