Threads neden kapanıyor? Threads kapanıyor mu?

Threads neden kapanıyor? Threads kapanıyor mu?
Threads kapanıyor mu? Threads neden kapanıyor?

Facebook, Instagram ve Threads sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran Meta, Türkiye'de alınan geçici tedbir kararı nedeniyle Threads uygulamasını 29 Nisan'dan itibaren geçici olarak kapatma kararı aldı. Threads kapanıyor mu? Threads neden kapanıyor? İşte detaylar:

META, Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir kararı doğrultusunda Threads'ı Türkiye'de kullanıma kapatma kararı aldı. Şirketin yazılı açıklamasında, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın bu karardan etkilenmeyeceği belirtildi.

Threads hakkında yapılan açıklamada, "Türkiye'de bir düzenleme kararı nedeniyle Threads artık kullanılamayacak. Türk Rekabet Kurumu'nun kararına göre, Threads 29 Nisan 2024'ten itibaren Türkiye'de kullanılamayacak. Threads profili devre dışı bırakılacak ancak bilgilerinizi indirip profilinizi herhangi bir zamanda silebileceksiniz. Threads topluluğunu değerli buluyor ve yakında geri dönmeyi umuyoruz." ifadeleri yer aldı.

Rekabet Kurumu'nun META hakkında başlattığı soruşturmada geçici tedbir kararı ve günlük 4,8 milyon lira ceza uygulanması kararı alınmıştı. META'nın, Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesi, soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açacağı değerlendirilmişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.