Tesla’nın merak edilen modeli deşifre oldu!

Tesla’nın merak edilen modeli deşifre oldu!
Elektrikli otomobil severlerin ilgisini çeken Tesla, bu modeliyle bir otomobilden daha fazlasını sunacağı konusunda iddialı..

Elektrikli otomobil severlerin ilgisini çeken Tesla, bu modeliyle bir otomobilden daha fazlasını sunacağı konusunda iddialı..

Hiç kimse bunu beklemiyordu, Elon Musk’un sakladığı sırrı patlak verdi, Tesla’nın merak edilen modeli deşifre oldu!..

SpaceX uzay şirketinin kurucu CEO'su Elon Musk, 2023 yılında 1.23 milyon satışı gerçekleştiren Tesla'nın sır gibi sakladığı yeni modelinin bu sene görkemli bir şekilde tanıtımının yapılıp piyasaya sürüleceğini duyurdu. Elektrikli otomobil severlerin ilgilini çeken Tesla, bu modeliyle bir otomobilden daha fazlasını sunacağı konusunda iddialı..

Otomobil tutkunlarını sevindiren bu gelişmeyle merakla beklenen yeni Roadster Tesla için paylaştığı detaylara ilgi büyüktü. İlk olarak Haziran 2017’de ilk tanıtımı yapılan Roadster, pandemi, ekonomik kriz vb. nedenlerle gecikmesinden dolayı yeni çıkacak olan modelinde ki özellikler sır gibi saklanıyordu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu “X” üzerinden yaptığı paylaşımda çok fazla bekletmeden yılın ortalarına doğru tanıtımının yapılacağını dile getiren Musk, 2025 yılının ilk çeyreğinde seri üretime geçileceğinin müjdesini de otomobil severlerle paylaştı. Musk’un takipçileri paylaşımın altına “bir araçtan daha fazlası, araç olarak düşünülmeyecek kadar muazzam bir yapıya sahip” yorumlarıyla oluşan heyecanı arttırdı.

SpaceX ile beraber Tesla’nın ortak akılla projelendirdiği bu otomobil, son teknolojinin de uygulanmasıyla, akıl almaz bir başarıya kullanıcıyla buluşuyor. SpaceX’in takipçileriyle paylaştığı haberine göre Roadster’in 0-100 hızlanması 0.60 saniye ile yeryüzündeki araçlardan en hızı araç olacak.

Elon Musk’un sakladığı sırrı patlak verdi, Tesla’nın merak edilen modeli deşifre oldu

Sosyal medya üzerinden gelen bir soruyu espirili bir cevapla yanıtlayan Musk, “Araç uçabilecek mi” sorusuna “belli mi olur belki” cevabı vermesi takipçiler arasında yeni tartışma konusu oldu.

Fakat konu ile ilgili henüz basına sızmış bir bilginin olmaması bu araç için uçma özelliğinin olmadığı şeklinde yorumlanıyor. Şirketin Cybertruck modelinde kullandığı "YOKE" tipi direksiyon, 2025’de seri üretime geçilecek” Roadster” modelinde daha da güzel bir görsel sunuyor.

Yeni modelin özellikleri, elektirikli aracı sadece bir ulaşım aracından ziyade, adeta teknoloji ve performansın sınırlarını zorlayan bir ulaşım aracı haline getiriyor. Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Musk’un bizzat tasarımını yaptığı bu araçda vaat ettiği bu yenilikler, kullanıcılar ve teknoloji severlerin rüyalarının kaçacağına işaret ediyor.

Kaynak:RÜMEYSA MAMATOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum