SSK, BAĞ-KUR Emekliye Temmuz Zammı 2 Senaryo Masada! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SSK, BAĞ-KUR Emekliye Temmuz Zammı 2 Senaryo Masada! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2024 SON DAKİKA: SSK, BAĞ-KUR Emekliye Temmuz Zammı 2 Senaryo Masada! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En Düşük Emekli Maaşı Zammı ve Beklentileri

Temmuz ayında gerçekleşecek zammı bekleyen milyonlarca emekli için yeni senaryolar masada. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için temmuz zammı gündemde. Ocak-Haziran döneminde %49,25 zam alan emekliler için yeni senaryolar tartışılıyor. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Temmuz Emekli Zammı Beklentileri

2024'ü "emekliler yılı" ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla emeklilerin temmuz dönemi zammı merakla bekleniyor. Hükümetin gelir artışı ve alım gücü odaklı politikalarıyla birlikte emeklilere yönelik çeşitli kolaylıkların masaya yatırıldığı belirtiliyor. Temmuz zammıyla birlikte ulaşım, iletişim, alışveriş ve belediye hizmetlerinde indirimler, enerji ve kira desteği gibi önlemler de gündemde.

En Düşük Emekli Maaşı Tahmini

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmaları devam ederken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu. Mart ayı enflasyon rakamlarına göre 3 aylık enflasyon yüzde 15 olarak açıklandı. Nisan, Mayıs ve Haziran rakamlarının da eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek. Bu farka göre refah payı değerlendirilecek ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12-13 bin TL bandına çıkabileceği konuşuluyor. Bu gelişmeler emekliler arasında büyük bir beklenti yaratmış durumda.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.