Sosyal medyadan örgütlenen Ağrı halkı doğalgaz fiyatlarına tepki gösterdi

Sosyal medyadan örgütlenen Ağrı halkı doğalgaz fiyatlarına tepki gösterdi
Türkiye’nin en yüksek doğalgaz birim fiyatını ödeyen Ağrı halkı, sosyal medyadan örgütlenerek Agrımagdur hashtag’i ile Trend topic (TT) oldu.

Aksa doğalgaz tarafından 2017 yılından itibaren Ağrı ve Doğubayazıt’a doğalgaz dağıtan enerji şirketi yüksek birim fiyatı nedeniyle Ağrı halkının tepkisini çekti. Diğer illere kıyasla en yüksek faturaları ödeyen Ağrılı vatandaşlar sosyal medya platformunda bir araya gelerek tepkilerini dile getirip doğalgaz birim fiyatlarının düşürülmesini istediler.

Türkiye'de 28 ilde 3 milyon 625 bin 217 aboneye hizmet veren AKSA Doğalgaz şirketi Ağrı kent merkezi ile Doğubayazıt ilçesine de doğalgaz veriyor. Metreküp başlangıç fiyatını 2,70 olarak uygulayan şirket yüzde 18 KDV uyguladığı zaman birim fiyat 2,44’e çıkıyor. Bu oran Sivas’ta KDV hariç 1,59 Van’da ise 1,60 oranında uygulanmaktadır. Ağrı ile diğer iller arasında uygulanan yüksek fiyat farkına Ağrılıların tepkisi devam ederken vatandaşlara siyasi partilerden ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan (STK) ise destek geldi.

2275671-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.