Sırrı Sakık’ın konuşması kesildi olanlar oldu

Sırrı Sakık’ın konuşması kesildi olanlar oldu
İzmir Patnoslular Derneği’nce düzenlenen “3’ncü Keledoş Şenliği” olaylı geçti.

Konuşması yarıda kesilen DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık salonu terk edince bir anda salon boşaldı.

İzmir Patnoslular Derneği’nin 16 Aralık Cumartesi günü düzenlediği “3’ncü Keledoş Şenliği”nde konuşma yapmak üzere kürsüde kendisine müdahale edildiğini söyleyen DEM Partisi Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, “Ben konuşurken dernek başkanı birkaç kez elle konuşmamı kesmemi istedi. Konsantrem bozuldu, konuşmamı yarıda kestim. Benden sonra AKP’li belediye başkanını 20 dakika konuşturdular. Bu protokole aykırı bir durum. Başka bir amaç vardı. Yapılan ahlaksızlıktır” dedi.

Güneydoğu Ekspres Gazetesi’ne konuşan DEM Milletvekili Sırrı Sakık, olaylı gecenin ayrıntılarını anlattı. Geceyi organize eden dernek yönetiminin geçen hafta Ankara’ya gelerek, kendisinin geceye katılması konusunda ısrarcı olduğunu, kendisinin de 16 Aralık’taki etkinliğe katılım gösterdiğini söyledi. Konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığında ülke gündemine değindiğini, ancak 4’ncü dakikadan sonra kendisine müdahale edildiğini söyledi. Sakık, olaylı geceyi şöyle anlattı:
“Beni davet ettiler çıktım kürsüye. Tabi dernek başkanı rahatsız oldu siyasi mesajlarımdan. Ben bunu görünce konuşmayı kestim ve kürsüden indim. Asıl protokolün böyle olmaması gerekirdi. 32 yıldır siyasetteyim, yıllardır vekillik yapıyorum, protokolün nasıl olmasını gayet iyi biliyorum. Benden sonra belediye başkanı davet ettiler. Belediye başkanı da çıktı 20 dakika boyunca tek devlet, tek millet, biraz da bindirilmiş kıtalar anlattı.

Menemen Belediye Başkanı daha önce CHP’nin Belediye Başkanı tutuklanınca bir iki belediye meclisini de yanına alaraktan belediyeyi AKP’den almışlardı. Seçilmiş değil o da atanmış biri. Bunlar yerel derneklerle iş tutuyorlar daha doğrusu.
Bu konuşmasıyla AKP’ye mesaj vermeye çalışıyordu. Çünkü daha seçimler öncesi temayül yoklaması bitmemiş. Bizi de buna alet etmeye çalıştılar. Ben de tepki gösterdim, çıktım. Çıkınca da bizim kitlemiz orayı terk etti.

Yerel derneklerde ne yazık ki bu tarz zafiyetler yaşanıyor. Dernekler kentte yaşayanların hukukunu korumak adına olsa eyvallah ama küçücük hesaplar, belediyeden nasıl nemalanırız anlayışıyla hareket ettiler. Böylesi bir şey yaptılar. Biz de buna müsaade etmedik.

DERNEK BAŞKANI BİR KAÇ KEZ MÜDAHALE ETTİ”

Dernek başkanı benim karşımda oturmuştu elle birkaç kez işaret ederek lütfen kesin diye işaret ediyordu. Ben de cümlemi toparlayamadan yarıda kesmek zorunda kaldım konuşmamı. Önümüzde yerel seçimler var, kongreler var. Yani başkan mesajlarımdan rahatsız oldu. Konuşmamı toparlayamadım, o kadar ki gerildim. Beni Parlamento susturamazken bir yerel dernek yöneticisi gelecek bana bu haksızlığı yapacak. Kabul edilecek bir şey değildi.
Dernek yönetimi böyle bir şey yok demiş, yalan söylüyorlar. O derneğe şunu söylemek lazım. Protokolde bir vekilden sonra belediye başkanı kürsüye çıkıp da 20 dakika boyunca konuşur mu?

“YAPILAN AHLAKSIZLIKTIR”

Ben bütün hayatımı bu mücadeleye vermiş biriyim. Benim arkamdan bu yapılır mı? O gece bunların yaşanmadığını söylemek ahlaksızlıktır. Bu kadar açık ve net söylüyorum.
Salonun yarısı bizden sonra terk etti orayı. Bizden sonra da tartışmaların yaşandığını biliyoruz. Ayrıca Derneğin Genel Başkanı Tamer Bey, çıkışta koluma girdi ve biz bunun hesabını soracağız dedi.
Örgütledikleri Belediye Başkanı orda ya, bizim kitlemiz politiktir. Biz orada Asırlık Belediyesi’ni almışız. Bu yerel dernek kitleyi oraya kanalize etmek istiyor.”

Fuat BULUT

Özel Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.