ŞEVVAL AYI NE ZAMAN? Şevval orucu ne zaman başlar? Şevval orucu kaç gün tutulur?

ŞEVVAL AYI NE ZAMAN? Şevval orucu ne zaman başlar? Şevval orucu kaç gün tutulur?
ŞEVVAL AYI NE ZAMAN? Şevval orucu ne zaman başlar? Şevval orucu kaç gün tutulur?

ŞEVVAL AYI: ORUÇ TUTMAK İÇİN ÖZEL BİR ZAMAN!
Şevval ayı, Ramazan ayından hemen sonra gelen ve ibadetlerle dolu bir dönemi işaret ediyor. Şevval ayının ne zaman başladığı ve kaç gün oruç tutulduğu merak konusu. İşte, Şevval ayıyla ilgili tüm detaylar...

ŞEVVAL AYI NE ZAMAN BAŞLAR?
Bu yıl, Şevval ayı 10 Nisan Çarşamba günü başlamış ve 8 Mayıs'ta sona erecektir. Şevval ayının başlangıcı, Ramazan Bayramı'nın birinci günü kabul edilir. Ancak dinimizde, Ramazan Bayramı'nın ilk üç günü oruç tutmanın mekruh olduğu belirtilmektedir. Bu nedenle, Şevval orucu bayramdan sonra tutulmalıdır. Dolayısıyla, bu yıl Şevval orucu Ramazan Bayramı'ndan sonra başlamış ve altı gün boyunca devam edecektir.

ŞEVVAL ORUCU KAÇ GÜN TUTULUR?
Ramazan sonrası Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." Bu oruçlar peş peşe tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir. Şevval orucu, Ramazan'da tutulmayan oruçların yerine geçmez. Ramazan'da tutulamayan oruçların ayrıca kaza edilmesi farzdır. Ancak Şevval ayında tutulan oruç, Ramazan'da tutulamayan oruçların kaza niyetiyle tutulabilir.

ŞEVVAL ORUCU: PEKİ NASIL TUTULUR?
Şevval ayında nâfile olarak tutulan oruç, Ramazan'da tutulmayan oruçların yerine geçmez. Bu nedenle, Şevval ayında oruç tutarken, Ramazan'da tutulamayan oruçların kazasına niyet etmek önemlidir. Şevval ayında oruç tutmak isteyenler, Ramazan'da tutulamayan oruçların kaza niyetiyle oruçlarını tutabilirler.

ARA VERMEK MÜMKÜN MÜ?
Şevval ayı orucu, toplam altı gün olarak belirlenmiştir. Bu altı günü art arda tutmak veya ara vererek tutmak mümkündür. Önemli olan, bu ay içinde toplam altı gün oruç tutmaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.