Sevim Tanürek kimdir neden nasıl öldü?

Sevim Tanürek kimdir neden nasıl öldü?
Sevim Tanürek kimdir neden nasıl öldü?

Sevim Tanürek, 1934 yılında İstanbul'da doğan bir Klasik Türk Müziği sanatçısıdır. 1950 yılında Ankara Radyosu'nda solist olarak çalışmaya başlamış ve 1959 yılında TRT'den ayrılarak sahne çalışmalarına yönelmiştir.

Müzik Kariyeri: TRT'den Gazinolara

Sevim Tanürek, müzik kariyerine TRT Ankara Radyosu'nda solist sanatçı olarak görev alarak başlamıştır. 1959 yılında TRT'den ayrılarak İstanbul'a gelmiş ve sahne çalışmalarına başlamıştır. 1960'lı ve 1970'li yıllarda birçok gazino ve pavyonda sahne almış, 45'lik plaklar doldurmuş ve birçok albüm yayımlamıştır. "Hicran", "Bir Gecelik Sevgilim", "Nereden Bileceksiniz", "Gülpembe" gibi şarkılarıyla hafızalara kazınmıştır. Sade ve duru sesi, yorumu ve sahnedeki zarafetiyle büyük bir hayran kitlesi edinmiştir.

Önemli Başarılar: Altın Kelebek ve Devlet Sanatçısı Unvanı

Sevim Tanürek, müzik kariyeri boyunca birçok önemli başarı elde etmiştir. 1974 yılında "Altın Kelebek" ödülünü kazanmış, 1980 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanını almış ve 1998 yılında "Yılın Sanatçısı" seçilmiştir.

Ölümü: Trafik Kazası Sonucu

Sevim Tanürek, 11 Mayıs 1998 tarihinde İstanbul'da yeşil ışık yanarken karşıdan karşıya geçerken trafik kazası geçirmiştir. Bu kaza sonucunda yaralanmış ve 16 Mayıs 1998 tarihinde 64 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Sevim Tanürek, Klasik Türk Müziği'nin en önemli ve saygın seslerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yorumladığı şarkılar hala büyük bir hayran kitlesi tarafından dinlenmekte ve takdir edilmektedir. (haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.