Sedat Önal kimdir? Yeni görevi nedir?

Sedat Önal kimdir? Yeni görevi nedir?
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi, Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcilik pozisyonunda bulunan Büyükelçi Sedat Önal'a emanet edildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi, Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcilik pozisyonunda bulunan Büyükelçi Sedat Önal'a emanet edildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve BM Daimi Temsilciliği görevlerini telefonla tebliğ etti.

Sedat Önal, Washington Büyükelçiliği görevini üstlenirken, Önal'dan boşalacak BM Daimi Temsilciliği görevine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildi.

Sedat Önal Kimdir?

11 Ağustos 1963 doğumlu olan Büyükelçi Sedat Önal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu. Diplomatik kariyerine Aralık 1989'da Dışişleri Bakanlığı'nda Aday Meslek Memuru olarak başlayan Önal, çeşitli görevlerde bulundu. Bu görevler arasında Türkiye'nin farklı ülkelerindeki büyükelçilik ve konsolosluk görevleri de yer alıyor. 2018'den 2023'e kadar Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. Şubat 2023'ten bu yana Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapıyordu.

1963 doğumlu olan Büyükelçi Ahmet Yıldız, Ankara Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı. Diplomatik kariyerine Aralık 1988'de Dışişleri Bakanlığı'nda Aday Meslek Memuru olarak başladı. Yıldız, çeşitli dönemlerde Türkiye'nin farklı ülkelerindeki büyükelçilik ve konsolosluk görevlerinde bulundu. 2016'da Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı ve bu görevi 2023'e kadar sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.