Samsung, Apple'ı solladı

Samsung, Apple'ı solladı
Apple'ın akıllı telefon sevkiyatları, 2024'ün ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 10 düşerek en büyük rakibi Samsung'un gerisine düştü.

Yüzde 20'lik pazar payıyla Samsung, Apple'a üç puanlık bir fark atarak zirveye oturdu. IDC'nin verilerine göre, küresel akıllı telefon sevkiyatları Ocak-Mart döneminde yüzde 7,8 artarak 289,4 milyon adede ulaştı.

Samsung'un yüzde 20,8'lik pazar payıyla lider konuma yükselmesi, Apple'ı ikinci sıraya itti. Apple, yüzde 17,3 pazar payıyla ikinci sıraya gerilerken, Çinli markaların ve özellikle Huawei'nin pazar payı kazanmasıyla rekabet daha da yoğunlaştı.

Üçüncü sıraya yerleşen Xiaomi ise yüzde 14,1'lik pazar payıyla dikkat çekti. Samsung, yılın başında piyasaya sürdüğü en yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi Galaxy S24 ile büyük bir satış performansı sergiledi. 60 milyondan fazla telefon satışı gerçekleştiren Samsung, Galaxy S24 serisinin ilk üç haftasında önceki yılın Galaxy S23 serisine kıyasla yüzde 8 artış elde etti.

Apple'ın Çin'e yönelik akıllı telefon sevkiyatlarında ise yüzde 2,1'lik bir düşüş görüldü. Bu düşüşün, bazı Çinli şirketlerin ve devlet kurumlarının çalışanların Apple cihazlarını tercih etmelerini sınırlamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Apple, aynı zamanda bu yılın başlarında dünyanın en değerli şirketi tacını Microsoft'a devretmişti. Samsung'un liderliğe yükselmesi ve küresel pazar payındaki değişimler, akıllı telefon endüstrisindeki rekabetin nasıl şekillendiğine dair önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.