Salih Bozok Neden Öldü?

Salih Bozok Neden Öldü?
Salih Bozok Neden Öldü? Salih Bozok Kimdir, Ölüm Sebebi Nedir?

Salih Bozok kimdir, kaç yaşında, nereli? Atatürk'ün başyaveri Dr. Salih Bozok hayat hikayesi ve biyografisi!

Salih Bozok'un Hayatı ve Atatürk'le İlişkisi

Salih Bozok, Selanik'te 1881 yılında doğdu. Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın dostlarından biri olarak bilinir ve onunla olan dostluğu çocukluklarından itibaren başladı. İki evlilik yapmış ve çocukları olan Salih Bozok, Atatürk'ün yaşça yakın bir arkadaşıydı.

Atatürk'ün hastalık döneminde, Salih Bozok'un Pakize Hanım ile olan ilişkisi dikkat çekmişti. Salih Bozok, Atatürk ve Nuri Conker Bey ile Selanik'ten itibaren yakın arkadaşlık kurmuştu. Bu dostluk ve kardeşlik, çocukluklarından itibaren ölümü ayırana kadar devam etti. Atatürk, Salih Bozok'a karşı her zaman içten ve şakacı bir tutum sergiledi ve onunla sırlarını paylaştı.

Atatürk, Salih Bozok'u çok sevdiği ve güvendiği nadir kişilerden biri olarak gördü. Salih Bozok'a çeşitli lakaplar takıldı ve Atatürk'ün canını ve annesini emanet ettiği önemli kişilerden biri oldu. Ankara'da Milli Mücadele'ye katkı sağladı ve Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde onun yanında kaldı.

Ancak Atatürk'ün vefatının ardından Salih Bozok, yaşamını sonlandırmak istedi ve intihar girişiminde bulundu. Ancak kurşun kalbini sıyırarak bu girişimde başarısız oldu. Atatürk'ün yokluğunda kısa bir süre yaşadı ve 25 Nisan 1941'de hayatını kaybetti.

Salih Bozok, Atatürk'ün sadık dostu olarak hatırlanır ve bu özel ilişki, Atatürk'ün liderliğine ve kişiliğine derin bir insanlık ve içtenlik katmıştır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.