Sağlık Mil-Sen Genel Başkanı Taç, sağlık çalışanlarını ziyaret etti

Sağlık Mil-Sen Genel Başkanı Taç, sağlık çalışanlarını ziyaret etti
Manevi, İlkeli ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Milli Manevi, İlkeli ve Liyakatli Kamu Çalışanları Sendikası “SAĞLIK MİL-SEN” Genel Başkanı Mustafa Taç, kentteki sağlık çalışanları ziyaret etti.

Manevi, İlkeli ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Milli Manevi, İlkeli ve Liyakatli Kamu Çalışanları Sendikası “SAĞLIK MİL-SEN” Genel Başkanı Mustafa Taç teşkilat çalışmaları kapsamında Sağlık MİL-Sen Ağrı İl Başkanı Veysel Kır ile birlikte kamu kurumlarında çalışanları ziyaret etti. Ziyarette Sağlık MİL-Sen Genel Başkanı Mustafa Taç,"22 Mayıs 2020 tarihinde kurulan Sağlık MİL-Sen, Kuruluşu pandemi dönemine denk gelmesine rağmen birçok mali ve sosyal haklar konusunda girişimlerde bulunarak sendikamızın oluşturduğu farkındalık sayesinde sağlık çalışanlarımızın mali ve özlük hakları konusunda gündem oluşturmuştur. Bunlardan birkaç tanesi ni sıralayacak olursak: 

Covid-19 döneminde Sağlık Çalışanlarına ücretsiz ulaşım talebi (Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve tüm illere resmi yazı ile başvuru)

- Covid-19 döneminde sağlık çalışanlarına konaklama konusunda (Cumhurbaşkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve tüm illere resmi yazı ile başvuru)

- Covid-19 döneminde hamile sağlık çalışanlarına ücretsiz izin, engelli sağlık çalışanlarına uzaktan çalışma ve ek ödeme verilmesisi hususlarında resmi başvuru ve yazışmalar.

- 6. Toplu Sözleşme ile getirilen %1 barajına ilk itiraz eden sendikalardan birisi olarak Danıştay’ a dava açılması sonucu ilgili maddenin iptali ile tüm sendikalı sağlık çalışanlarına toplu sözleşme ücreti ücretinin dağıtılması.

- Sağlık Bakanlığına sunulan Sağlık çalışanlarımızın evlatları ve bakmakla yükümlü oldukları birinci derece yakınları için 24 saat esasına dayalı kreş ve gündüz bakımevleri projesi 

- Radyoloji şua izinleri iptaline dava açılması

- Banka promosyonlarına güncelleme için tüm il Sağlık Müdürlükleri’ne talep yazısı ile başvuru

gibi bir çok konuda gündem oluşturarak müdahil olunmuş ve olumlu sonuçlar alınmıştır. 

Sağlık Mil-Sen maneviyatı( iş ahlakı ve sağlık çalışanlarımızın kaybedilen manevi değerlerini), ilkeyi ve liyakati savunan, bizim yerimiz makamlar değil sahalardır anlayışı ile Türkiye’ de gidilmedik yer ulaşilmadık çalışan kalmayacak şekilde sorunları yerinde dinleyerek çözüme kavuşturmayı şiar edinmiş, bu anlayışla yoluna devam etmektedir. Pandemi döneminde kurulmasına ve ülkemizin içinde olduğu zor şartlar altında bile yine de devletimizin ve milletimizin yanındayız diyerek Türkiye geneli 50 (elliden) fazla ilde temsilcilik ataması yapmıştır. 81 ilde üyesi bulunmaktadır. Dün olduğu gibi bugünde gündem belirleyiciliği ve kimseden çekinmeden hak ve haklıdan yana duruşu ile hemşirelik meslek kanunu için çalışmalarımızı başlattık. yönetmeliği, ek ödeme ve Teşvik deki eşitsizliklerin giderilmesi, GİHS'nın yararlanmasının sağlanması, 112 ASH, AHÇ ve 1.basamaktaki ödemelerle ilgili çalışmalarımız sonucu başvurularımızı yaptık. Yeni projelerle yolumuza devam etmekteyiz. Milli ve manevi konularda gündem oluşturarak, değerlerimize sahip çıkacağız."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.