Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başladı mı? Başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başladı mı? Başvurular ne zaman?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin sağlık personelinin atamasına yönelik takvimin başladığını duyurdu. Peki, alımlar başladı mı? Ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin sağlık personelinin atamasına yönelik takvimin başladığını duyurdu. Kılavuzun bu hafta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderileceğini belirten Koca, "Alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuya 15 bini hemşire olmak üzere toplam 35 bin sağlık personeli alınacağını açıklamasının ardından detaylar merak ediliyor.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı için başvuruların ne zaman başlayacağı henüz net değil. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sağlık Bakanlığı personel alımı, ÖSYM'nin başvuru kılavuzunu yayımlamasının hemen ardından başlayacak.

ÖSYM tarafından başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı ancak bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

Kadro ve Branş Dağılımı Nasıl Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, Sağlık Bakanlığına alınacak 35 bin personelin 15 bini hemşire kadrosunda olacak. Ancak diğer 20 bin personelin hangi kadrolarda olacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.