Safranbolu’da 130 yıllık tarihi konağa ‘En İyi Korunan Ev’ plaketi

Safranbolu’da 130 yıllık tarihi konağa ‘En İyi Korunan Ev’ plaketi
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen 21. Uluslararası Altın Safran...

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen 21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Ganiler evi "En İyi Korunan Ev Onur Ödülü" plaketi çakıldı.

Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaklaşık 130 yıllık olduğu öğrenilen Şahizer Ganioğlu'na ait ait Ganiler evi, "En iyi korunan ev" olarak seçildi. Plaket çakım töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tarihi konakların korunmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Festivale ara vermemek amacıyla yapılan etkinliklerden bir tanesi de dün en iyi restore edilen eve plaket çakımı idi. Bugün de en iyi korunan eve plaket çakım töreni. Bunlara ara vermek istemedik. Bizler için, Safranbolu için en önemlisi tabi ki konaklarımız. Safranbolu evleriyle tanındık ve UNESCO Miras Listesi'ne dahil edildik. Bu evlerin restore edilmesi yeniden işlevlendirilerek kazandırılması ne kadar önemliyse korunması da o kadar önemli. Tabi ki korunması için içinde yaşanıyor olması gerekir. Özellikle Bağlar Bölgesi'nde daha önceki zamanlarda çarşı, şehir ve Bağlar iki farklı yaşam alanı olarak kullanılıyormuş. Bu bölge yazın kullanılan ve daha büyük bahçe içinde konakların olduğu bir bölge. Ben Nurcan Hanım ve annesi Şahizer Hanıma yaşayarak korudukları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından "En İyi Korunan Ev Onur Ödülü Plaketi" çakıldı.

(Rıdvan Bostancı - Ersin Turan/İHA)

Safranbolu’da 130 yıllık tarihi konağa ‘En İyi Korunan Ev’ plaketi

Safranbolu’da 130 yıllık tarihi konağa ‘En İyi Korunan Ev’ plaketi

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir