Sadece 1 Adet Üretilen Volvo P1800 Cyan GT ile Tanışın: Mücevher Kadar Kıymetli...

Sadece 1 Adet Üretilen Volvo P1800 Cyan GT ile Tanışın: Mücevher Kadar Kıymetli...
Volvo'nun yarış ekibi, özel bir otomobil dünyasının mücevheri olan "Volvo P1800 Cyan GT" modelini üretti.

Bu özel araç, tamamen benzersiz ve sadece 1 adet üretildi. Üstelik, bu nadide otomobil, ABD'li bir Volvo tutkunu için özel olarak tasarlandı.

Volvo'nun yarış birimi olan Geely Group Motorsport'un iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje, markanın 1961-1973 yılları arasında ürettiği klasik P1800 modelini günümüz teknolojisi ve tasarım anlayışıyla buluşturuyor. "Volvo P1800 Cyan GT" adını taşıyan bu araç, sadece dış tasarımıyla değil, iç mekanındaki özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Metalik yeşilin özel bir tonu, aracın dış yüzeyini kaplarken, ön ızgara, tampon, far çevresi gibi detaylarda krom elemanlar kullanılarak estetik bir bütünlük sağlanmış. Yan aynalar, kapı kolları, cam çerçeveleri ve arka paneldeki krom detaylar, aracın zarafetini vurguluyor. Altın renkli jantlar ise tasarımın benzersizliğine katkıda bulunuyor.

İç mekanda ise kum rengi deri ve kumaş döşemeler, dış tasarımın zarafetiyle uyum içinde. 3 kollu Momo Prototipo direksiyon simidi ve takla koruma demirleri, otomobilin pist performansına odaklandığını gösteriyor.

Volvo P1800 Cyan GT'nin gücü ise 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motordan geliyor. Volvo S60 TC1 yarış arabasının motorunu temel alan bu canavar, 413 beygir güç ve 455 Nm tork üretebiliyor.

Cyan Racing CEO'su Christian Dahl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni sürüm, Volvo P1800 Cyan'ın çok yönlülüğünü ve neredeyse sonsuz uyarlama seçeneklerini vurgulayarak orijinal modele ilişkin yorumumuza başka bir boyut katıyor." dedi. Volvo P1800 Cyan GT, sadece otomobil tutkunlarının değil, tasarım ve performans meraklılarının da ilgisini çekecek gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.