Rusya THY krizi nedir? neden çıktı

Rusya THY krizi nedir? neden çıktı
Rus yolculara zorluk çıkarıldığı gerekçesiyle çıkan Rusya THY gerginliği büyüyor! Peki THY-Rusya krizi nedir?

Rusya, vatandaşlarına THY ile seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu. İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, THY'nin Rus vatandaşlarına zorluk çıkardığı iddiaları üzerine Türk yetkililerden açıklama talep etti

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türk Hava Yolları'nın (THY) Latin Amerika uçuşlarında Rus vatandaşlarına karşı ayrımcılık yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçti. Buravov, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve THY yönetimi ile iletişime geçerek, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasını talep etti.

Türk Hava Yolları ve Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan henüz bir cevap alamayan Rusya, vatandaşlarını bu hava yolu şirketi ile seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyardı. Buravov, yaşanan durumun resmi bir açıklamayla netleştirilmesini bekliyor.

THY yetkilisi, Rus vatandaşlarının uçaklara alınmamasının seyahat politikalarıyla ilgisi olmadığını ifade etti. Yetkili, bu sorunun, Meksika'dan ABD'ye yasa dışı geçiş yapmaya çalışan mülteciler nedeniyle Meksika hükümetinin sıkılaştırılmış politikalarından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Ayrıca, Meksika'nın Rus turistlere kapılarını kapatabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

260-144910-rusya-thy-krizi-buyuyor-2.jpg

Rusya THY Krizi neden çıktı?

Türk Hava Yolları, son dönemlerde Latin Amerika'ya seyahat etmek isteyen Rus yolcuları uçuşlara almadı. Bu kararın ardından Rusya, Türk Hava Yolları hakkında bir seyahat uyarısı yayınladı. Rusya, Türkiye'nin bu tutumunu ciddi bir sorun olarak değerlendiriyor ve Türk yetkililerin bu konudaki farkındalığını sorguluyor.

Türk Hava Yolları'nın bu tutumu üzerine, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, durumun netleştirilmesi için Türkiye Dışişleri Bakanlığına resmi bir talepte bulundu. Ancak Türk tarafından bu talebe henüz bir yanıt verilmediği bildiriliyor. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Son birkaç haftadır İstanbul Havalimanı'ndan Latin Amerika'ya aktarma yapan Rus vatandaşlarının uçağa alınmaması vakaları giderek artmaktadır" denilerek durumun ciddiyetine vurgu yapıldı.

Türk Hava Yolları, bu politikayı web sitesinde İngilizce ve Türkçe olarak duyurdu; fakat Rusça bir açıklama yapmayı reddetti. Bu, Rusya tarafından eleştirilen bir başka konu oldu. Rus yetkililer, Türk Hava Yolları'nın bu tutumunu Latin Amerika'ya seyahat edecek Rus vatandaşlarına karşı uygulanan kuralların sıkılaştırıldığının bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.