Rektörle Sakık arasında ifade özgürlüğü polemiği

Rektörle Sakık arasında ifade özgürlüğü polemiği
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim görevlisinin sosyal medyada yaptığı bir paylaşım Türkiye gündemine oturdu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim görevlisinin sosyal medyada yaptığı bir paylaşım Türkiye gündemine oturdu.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 34 vatandaşımızı kaybettiğimiz Roboski olarak bilinen olayın yıl dönümünde Ağrı İÇÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Işık'ın cenaze töreninde çekilen fotoğrafın altına “Görüntü çok güzel, daim olsun” ifadeleri büyük tepki topladı.

Olay sosyal medyada gündem konusu olurken, Ağrı yeniden Türkiye gündeminde konuşulmaya başlandı.

Olaya tepki gösteren DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, yaşananlara tepki gösterdi. Olay sonrası Rektör Karabulut ile arasında geçen diyaloğa dikkat çeken Milletvekili Sakık “Bu sözde hocanın sosyal medyada yaptığı insanlık dışı yorumu görünce önce bağlı olduğu üniversitenin rektörüne sordum. Rektörün cevabı “ifade özgürlüğü kapsamındadır” dedi. Yani katledilen çocuklar için “çok güzel, daim olsun” demek ifade özgürlüğüymüş! Vahşet, nefret, kin ne zamandır ifade özgürlüğü?” dedi.

Paylaşım Şık Olmadı

Sırrı Sakık’ın paylaşımının ardından sosyal medya hesabından bu sözlere açıklık getiren Ağrı İÇÜ Rektörü Prof. Abdülhalik Karabulut, Sakık’ın kendi sözlerini eksik paylaştığına vurgu yaptı. Öğretim görevlisinin paylaşımını doğru bulmadığını ifade eden Rektör Karabulut “Telefon görüşmemizde bu ifadenin doğru olmadığını, insanı ve vicdanı olarak yanlış olduğunu da ifade ettim. Hukuk çerçevesinde degerlendirecegimizi ve bu arada ifade özgürlüğü de olabileceğini karşılıklı konuştuk. Sadece eksik bir ifade ile paylaşım şık olmamış” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.