Okullarda yeni müfredat nasıl olacak?

Okullarda yeni müfredat nasıl olacak?
Okullarda değişim rüzgarları esiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzun bir süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor.

Bir haftalık bir süre boyunca görüşler ve öneriler alınacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın ismini "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak belirlediklerini açıkladı. Tekin, "Evrensel modellerden yararlanarak kendi değerlerimizi de sisteme entegre ederek özgün bir model oluşturmayı amaçladık" dedi. Yeni müfredatta, öğrencilere dokuz alanda -bilgi, dijital, finansal, görsel, kültür, vatandaşlık, veri, sürdürülebilirlik ve sanat- okuryazarlık becerileri kazandırılması hedefleniyor.

Tekin, mevcut müfredatın yoğunluğuna dikkat çekti ve müfredatın inceltilmesine karar verdiklerini açıkladı. Ders saatlerinde bir değişiklik olmamakla birlikte, konuların sadeleştirilmesinin ön planda olduğunu ifade etti. Bakan, "Müfredatta yüzde 35'lik bir inceltme yaptık" dedi. Bir haftalık değerlendirme sürecinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, gelen eleştirileri ve önerileri değerlendirerek müfredatı nihai haline getirecek.

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında her düzeyde, yani okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise onuncu sınıflarda uygulanacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.