Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?
Öğrenciler için merakla beklenen tatil dönemi yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 2023-2024 iş takvimi doğrultusunda okulların kapanma tarihi ve yaz tatilinin başlangıcı belli oldu.

Okullar, 2024 yılında 14 Haziran Cuma günü kapanacak. Karnelerini alan öğrenciler, uzun bir dinlenme ve tatil dönemine girmiş olacaklar. 3 aylık yaz tatili süreci ise 14 Haziran 2024 Cuma günü itibarıyla başlayacak ve 9 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek.

Bu süreçte öğrenciler, yoğun ders temposundan uzaklaşarak dinlenecek ve kendilerini geliştirmek için farklı aktivitelere zaman ayırabilecekler.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıcı

Yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Öğrenciler, yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte okullarına geri dönerek yeni ders yılına başlayacaklar.

Öğrencilerin ve ailelerin bu takvime göre plan yapmaları ve tatil sürecini verimli bir şekilde değerlendirmeleri önem taşıyor. Tatil döneminde dinlenme, eğlenme ve öğrenme fırsatlarını iyi değerlendirerek yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıklı bir şekilde başlamak gerekiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.