Oktay Akdemir Neden Öldü? Mühendis Oktay Akdemir'i Kim Öldürdü?

Oktay Akdemir Neden Öldü? Mühendis Oktay Akdemir'i Kim Öldürdü?
Mühendis Oktay Akdemir kimdir? Beşiktaşlı Mühendis Oktay nasıl öldü? Cevabı haberimizde...

Mühendis Oktay Akdemir: Anısına Saygıyla

Mühendis Oktay Akdemir Kimdir?

Makine Mühendisi olan Mühendis Oktay Akdemir, 14 Aralık 1991 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray – Beşiktaş maçının ardından Şişli'de otobüs beklediği durakta siyah beyaz atkısı nedeniyle Sarı-Kırmızılı taraftarlar tarafından dövülerek katledildi. Ölümünün üzerinden 29 yıl geçmiş olmasına rağmen Mühendis Oktay, Beşiktaşlılar tarafından her yıl anılmaya devam ediyor.

Mühendis Oktay'ın Ölümü ve Anma Mesajları

Oktay Akdemir'in ölümü, 14 Aralık 1991'de gerçekleşti. Juventus atkısı boynunda olduğu için bir Galatasaray taraftar grubu tarafından linç edilerek öldürülen Mühendis Oktay, sporun fair-play ruhuna uygun olmayan bir olay sonucunda hayatını kaybetti. Her yıl, özellikle Çarşı ve sosyal medya hesaplarından anma mesajları paylaşılarak Mühendis Oktay'ın anısı yaşatılıyor.

Mühendis Oktay Akdemir'in Hayatını Kaybetme Nedeni

İtalya'da çalışan bir mühendis olan Oktay Akdemir, izin için Türkiye'ye gelmişti. Maçın ardından gezerken boynundaki Juventus atkısı nedeniyle 30-35 kişilik bir Galatasaraylı grup tarafından saldırıya uğradı. Boynundaki atkıdan çekilip yerde sürüklenen Oktay, aldığı darbeler sonucu hayatını kaybetti. Bu acı olay, üç büyük kulüp taraftar grupları arasında "sulh anlaşması" yapılmasına da öncülük etti.

Mühendis Oktay'ın Anısını Yaşatmak

Mühendis Oktay Akdemir'in trajik ölümü, sporda şiddetin ne kadar vahim sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne serdi. Oktay'ın anısını yaşatmak, sporun barışçıl ve birleştirici gücünü ön plana çıkarmak adına her yıl anma etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Unutulmayan bir isim olarak Mühendis Oktay Akdemir, spor camiasında derin izler bırakmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum