Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2024 branş dağılımı ve kontenjan sayısı açıklandı mı?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2024  branş dağılımı ve kontenjan sayısı açıklandı mı?
2024 öğretmen atama takvimi merak ediliyor. Yeni yılda atanmayı bekleyen binlerce aday, branş dağılımı ve kontenjan sayısını merak ediyor. Peki, öğretmen ataması ne zaman olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen alımına dair merak edilenleri şu şekilde açıklamıştı: "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız."

"Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

Bakan Tekin, atama sürecinin sosyal medyada takipçi artırma mekanizmasına dönüştürülmesine de değinerek, "Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da Hazine ve Maliye Bakanımız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım." ifadelerini kullandı.

ADAYLAR UZUN SÜREDİR BEKLİYOR

2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklandı. Adaylar, belirlenen takvime göre başvurularını gerçekleştirecek ve atanacakları branşları tercih edebilecekler. Atama sonuçları ve yerleştirme süreci, adayların uzun bir süredir beklediği önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.