Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Öğretmen atamaları konusundaki gelişmeleri takip eden öğretmen adayları, 2024 öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağını ve kadro dağılımını merak ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, öğretmen alımına dair bir bilgi verilmemişti. Konuyla ilgili gelişmeler, önümüzdeki günlerde yapılacak Kabine toplantısının ardından netleşecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalar da öğretmen atamalarının KPSS puanıyla gerçekleştirileceğini ve atama sayısının Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından belirleneceğini belirtmişti. Atama sayısı netleştikten sonra branş bazlı dağılım yapılacak.

Geçen yılın mayıs ayında yapılan 45 bin öğretmen atamasında sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik ve din kültürü alanlarında kontenjanlar ayrılmıştı. Bu yılın atama süreci ve kadro dağılımı da belirlendikten sonra öğretmen adayları daha net bilgilere ulaşabilecekler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.