NOW TV Kimin? NOW TV Sahibi Kim?

NOW TV Kimin? NOW TV Sahibi Kim?
NOW TV: FOX'un Yeni İsmi ve Sahibi.. NOW TV Kimin? NOW TV Sahibi Kim?

Türkiye'nin önde gelen televizyon kanallarından biri olan FOX, yeni marka adı "NOW" ile yayın hayatına devam ediyor. Bu değişiklik sonrasında izleyiciler, NOW TV'nin kimin tarafından sahip olduğu ve yeni isminin arkasındaki gelişmeler hakkında merak içinde.

FOX'un Türkiye'deki yayın haklarını elinde bulunduran The Walt Disney Company, 2019 yılında 71,3 milyar dolar karşılığında FOX'u satın almıştı. Bu satın alma sonrasında FOX, Disney bünyesinde güçlü bir şekilde yer almış ve izleyicilerle buluşmaya devam etmişti. Ancak Mart 2019'dan itibaren geçen süre zarfında, FOX ismi yerine NOW ile yayın yapmaya başlamıştır.

NOW, The Walt Disney Company'nin Türkiye'de hizmet veren ulusal televizyon kanalıdır. FOX'un isim değişikliği, Türkiye'deki izleyicilere Star Channel ve FX isimleriyle tanıdık gelen bir durumu anımsatmaktadır. Disney'in FOX için sahip olduğu isim hakkının süresi dolunca, FOX Televizyonu, yayın yaptığı ülkelerde Star Channel ve FX olarak isim değiştirmiştir. Ancak Türkiye'de zaten Star TV olduğu için, 24 Ocak 2024 tarihinde, 12 Şubat 2024 itibariyle NOW adını almıştır.

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, isim değişikliği ile ilgili olarak şunları belirtmiştir: "Yenilenen ismi NOW ile yayın hayatına devam edecek olan FOX, Türkiye'nin en çok izlenen, en çok sevilen kanallarından biri. ... Bu süreçte yayın politikamızı koruyarak, bağlı olduğumuz değerlere sadık kalarak, izleyicilerimizi sevdikleri içeriklerle buluşturmaya aynı şekilde devam edeceğiz."

NOW TV'nin, FOX'un yerini alarak izleyicilere hizmet vermeye başlamasıyla birlikte, televizyon dünyasındaki bu değişim ve markalaşma süreci Türk izleyiciler tarafından dikkatle takip edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.