Nohut deyip geçmeyin… Yüze sürünce bakın ne oluyor?

Nohut deyip geçmeyin… Yüze sürünce bakın ne oluyor?
Her mutfakta bulunan ve özellikle kışın tüketilen nohut ilaç gibi çıktı… Yüzdeki kuruluk ve lekelere ilaç olan nohut bakın faydaları nelerdir?

Her mutfakta bulunan ve özellikle kışın tüketilen nohut ilaç gibi çıktı… Yüzdeki kuruluk ve lekelere ilaç olan nohut bakın faydaları nelerdir?

Neredeyse herkesin severek tükettiği nohut, sağlık açısından vücuda birçok faydası olan bir besin. Ancak faydaları yalnızca metabolizmaya değil, cilde karşı da mevcut. Nohutun cilt güzelliği için inanılmaz faydaları bulunuyor.

Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden nohut, içinde bol miktarda vitamin mineral ve faydalı bileşikler barındırır. Peki, bu gıdaların cilt güzelliğine iyi geldiğini biliyor muydunuz? İşte bu lezzetli besinin cilde faydaları.

Nohut, protein içeriği açısından zengin bir besindir. Protein, cildin yapı taşları olan hücrelerin ve dokuların oluşumu için önemlidir. Protein alımı, cildin daha yumuşak olmasını sağlar ve elastikliğini artırır.

Antioksidanlar açısından zengin olan nohut, yalnızca tükettiğinizde değil cilde uyguladığınızda da etkilidir. Vücutta oluşan hasarları, sorunları ortadan kaldırmak için düzenli olarak nohut kullanabilirsiniz.

Lif, sindirim sistemini düzenleyerek toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu da cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Sağlıklı bir sindirim cilt problemlerini azaltabilir.

Pek çok kişi cilt problemlerinin sindirim sistemi veya bağırsak problemlerinden kaynaklanacağını düşünmez. Ancak çoğu insanın bağırsaklarında oluşan problemler cilt sorunu olarak ortaya çıkabilir. O nedenle nohut tüketimi, bağırsakları düzenler. Bu sayede daha iyi bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.

Özellikle kuru ciltler için nemlendirici ve besleyici özellikler taşır. Aynı zamanda nohut maskeleri yaşlanma belirtileriyle mücadele edebilir. Cilde daha genç bir görünüm kazandırarak hücrelerin canlanmasını sağlar.

Nohutun içerisindeki B vitamini cildin sağlıklı görünmesi için önem taşır. B vitaminlerinden olan folat, hücre bölünmesi ve yenilenmesinde etkilidir. Cilt hücrelerinin düzenli olarak yenilenmesi ise sağlıklı ve genç bir cilt görünümüne yol açar.

Cilt tonunuzu dengelemek istiyorsanız nohut maskesi uygulamak etkili bir yol olacaktır. Ciltteki renk düzensizliklerini azaltabilir, iltihaplanmayı azaltır. İçindeki çinko ise akne ve sivilce sorununa karşı koruma sağlayacaktır.

Nohut maskeleri, genellikle nohut unu veya püresi ile hazırlanır. Maskeyi uygulamadan önce cildinizi temizlemeyi unutmamalısınız. Nohut maskesini uyguladıktan sonra 15-20 dakika beklemek yeterli olacaktır. Ardından ılık su ile yıkayarak temizlemeniz gerekiyor.

Ancak cilde nohut sürmek her cilt için uygun olmayabilir. Hassasiyete neden olmadan önce bir uzmana danışabilir veya cildin ufak bir kısmında deneme yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.