Nazar için hangi dualar okunur? İşte, nazar dualarının okunuşu

Nazar için hangi dualar okunur? İşte, nazar dualarının okunuşu
İslam dininde okunan dualar ve sureler, Müslümanlar için manevi bir koruma ve huzur kaynağıdır. Bunlardan biri olan Felak ve Nas sureleri, Kuran-ı Kerim'in son iki sureleridir.

Bu sureler, kötü enerjilerden ve şeytanın kötü etkilerinden korunmak amacıyla sıkça okunur. İşte Felak ve Nas surelerinin okunuşu ve anlamı:

Felak Suresi Okunuşu:

  • "Kul e'ûzü bi Rabbil-Felak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri gâsiykın izâ vekab. Ve min şerrinnefâsâti fil ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased."

Felak Suresi Anlamı:

  • "Felak Suresi'nin meal anlamı şu şekildedir: De ki: "Rabbinin yarattıklarından sığınırım. Gecenin karanlığından, bir şey yaratmamış olanın şerrinden ve sıkıntı veren kıskanç hasetçinin şerrinden, bu hasetçinin yaptığı zaman insanların üzerine üflemesinden."

Nas Suresi Okunuşu:

  • "Kul e'ûzü bi Rabbinnâs. Melikinnâs. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsil-hannâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrin-nâsi. Minelcinneti vennâs."

Nas Suresi Anlamı:

  • "Nas Suresi'nin meal anlamı şu şekildedir: De ki: "İnsanların Rabbine sığınırım. İnsanların Malikine, İlahına, insanların şerrinden, vesvese veren şeytanın şerrinden, insanların göğsüne vesvese veren şerrinden; (Şeytan) insanların içlerinden, açıkça da gizlice de (vesvese verir).""

Felak ve Nas sureleri, Müslümanların günlük hayatlarında sık sık okunan ve manevi korunma aracı olarak kabul edilen kısa surelerdir. Bu surelerin okunması, kötü enerjilerden korunmak ve Allah'a sığınmak için bir vesile olarak değerlendirilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.