Müziğin birleştirici gücü Kapadokya’yı renklendirdi

Müziğin birleştirici gücü Kapadokya’yı renklendirdi
Dünyanın dört bir yanından gelerek Kapadokya'da buluşan çoğu mülteci 12 sanatçı, tarihi güzellikleriyle ünlü Kapadokya'da bir göç yolculuğunu anlatan...

Dünyanın dört bir yanından gelerek Kapadokya'da buluşan çoğu mülteci 12 sanatçı, tarihi güzellikleriyle ünlü Kapadokya'da bir göç yolculuğunu anlatan "Feridem" türküsünü seslendirdi.

Nevşehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü öncülüğünde, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin (SGDD-ASAM) Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Nevşehir Çok Yönlü Destek Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmada, "Feridem" türküsünü seslendiren sanatçılar kendi göç hikâyelerini farklı bir deneyimle bir kez daha yaşadı.

Binlerce yıllık medeniyetlerin izini günümüze taşıyan Kapadokya, bu özgün çalışma sayesinde farklı kültürlerden kişileri müziğin birleştirici çatısı altında buluşturdu. Çekimler Kapadokya'nın en önemli bölgeleri olan Göreme, Uçhisar, Ürgüp, Avanos ve Çavuşin'de gerçekleştirildi. Türk, Suriyeli, İranlı, Afgan ve Çinli 12 sanatçının Türkçe seslendirdiği türkü, sosyal uyumun en güzel örneklerinden biri oldu.

(Utku Şimşek /İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir