Müjde! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 500 Personel Alıyor!

Müjde! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 500 Personel Alıyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin sosyal ve aile politikalarını yönlendiren önemli kurumlarından biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bakanlık, bu özel gruplara yönelik desteğini somut bir şekilde göstermeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklama, bakanlığın bu alandaki çalışmalarına dair önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Göktaş, Mart ayı içerisinde 500'ün üzerinde şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına atamasının gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu açıklama, devletin, ülkenin huzuru ve güvenliği için fedakarlıkta bulunan kişiler ve ailelerine olan minnettarlığını ve desteğini yansıtan önemli bir adımdır. Şehit yakınlarına, gazilere ve gazi yakınlarına sağlanacak bu istihdam fırsatı, onların topluma entegrasyonunu kolaylaştıracak ve ekonomik anlamda daha güvende hissetmelerini sağlayacak bir girişimdir.

65 Yaş Üstü Vatandaşların Oranı %10,2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'nin demografik yapısındaki değişikliklere dikkat çeken önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sağlanan son verilere göre, Türkiye'nin nüfus yapısında yaşlanma eğiliminin giderek arttığına işaret eden Bakan Göktaş, bu durumun ulusal ve uluslararası düzeyde dikkate alınması gereken bir trend olduğunu vurguladı.

2013 yılından itibaren elde edilen verilere göre, 65 yaş ve üstü nüfusun oranının şu anda yüzde 10.2 seviyesinde olduğunu belirten Göktaş, bu oranın Türkiye'nin yaşlanan bir nüfusa sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.