MSB Duyurdu: 1 asker şehit oldu! Şehit Abdulkadir Akıncı kimdir nerelidir, nasıl şehit oldu?

MSB Duyurdu: 1 asker şehit oldu! Şehit Abdulkadir Akıncı kimdir nerelidir, nasıl şehit oldu?
Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde araç kazası nedeniyle yaralanarak hastaneye sevk edilen askerin şehit olduğunu duyurdu.

MSB, trafik kazasında yaralanan bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bahar Kalkanı Harekât bölgesinde araç kazası nedeniyle yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Sözleşmeli Er Abdulkadir AKINCI, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 23 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

g-j-xhr-d-ws-a-ao-v-sk.webp

ŞEHİT ATEŞİ ADIYAMAN'A DÜŞTÜ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin İdlib kentinde yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde meydana gelen araç kazasında şehit olan Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı'nın (23) acı haberi, Adıyaman'daki ailesine verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin İdlib kentinde sürdürülen Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde meydana gelen araç kazasında Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı, ağır yaralandı. Kaza sonrası bölgeden tahliye edilerek Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Akıncı, doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit düştü.

Maliha ve Mehmet Akıncı çiftinin 2 çocuğunun büyüğü olan Abdulkadir Akıncı'ın acı haberi, Adıyaman'ın Yeşilyurt Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. Acı haberi alan akraba ve komşular, aileye taziyeye koştu. Ailenin yaşadığı ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

bahar-kalkaninda-aci-haber-sehit-atesi-adiyamana-dustu.webp

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.