Ağrı’da Medya İçin Demokrasi / Demokrasi İçin Medya Konferansı Verildi

Ağrı’da Medya İçin Demokrasi / Demokrasi İçin Medya Konferansı Verildi
Ağrı’da yerel gazete mensuplarına, Demokrasi için Medya / Medya İçin Demokrasi (M4D) konulu eğitim verildi

Ağrı Belediye Başkanı Ağrı Valisi Süleyman Elban ve Savcı Sayan’ında katılım gösterdiği ve Ağrı Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonuyla düzenlenen programda Ankara’dan gelen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Demokrasi İçin Medya/ Medya için Demokrasi Program Direktörü Yusuf Kanlı, Demokrasi İçin Medya/Medya İçin Demokrasi Programı Ulusal Komite Üyesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Sefa Özdemir ve Prof. Dr. Ruhdan Uzun Ağrı’da görev yürütmekte olan yerel basın mensuplarına Gazetecilerin Sorunları, Medyada Demokrasi ve Gazeteciliğin Önündeki Fırsatlar konularında eğitim verdiler.

“Demokrasi için Medya / Medya İçin Demokrasi” programı kapsamında düzenlenen eğitim programı, birçok basın mensubunun katılımıyla Grand Cenas Otel’de bulunan konferans salonunda gerçekleşti. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı’nın moderatörlüğünde Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan’ın konuşmasıyla başlayan program, Ağrı Valisi Süleyman Elban ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Gazetecilerin Sorunları’ konusuyla eğitime başlayan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, programa katılan basın mensuplarıyla karşılıklı olarak gazetecilerin sorunları hakkında görüş alış verişinde bulundu. Demokrasi için Medya / Medya İçin Demokrasi Programı kapsamında, ‘Medyada Demokrasi’ konusunu ele alan Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, konuşmasında gazetecilik hayatında edindiği tecrübeleri ele alarak, geldiğimiz süreçte gazeteciliğin eski etkisini yitirmekle karşı karşıya kaldığını anlattı. Alemdar, konuşmasını sonlandırırken salonda bulunan basın mensuplarına yönelerek ‘’ Sizsiz demokrasi olmaz, ama eğer dikkat etmezseniz sizle de demokrasi olmaz’’ ifadelerini kullandı.b3970cda-1f86-4c2c-a6d9-971be0d02cfa.jpg49f175cc-07ed-43dc-a7ee-4166fd6d731f.jpg222.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.