Milyonların merak ettiği konu: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların merak ettiği konu: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
2024 yılı için belirlenen asgari ücretin ardından çalışanlar, Şubat ayında zamlı maaşlarını alarak hesaplarında görmeye başladılar. Ancak, yerel seçim sürecinde asgari ücretlilere yönelik yeni bir zammın gündemde olduğu konuşuluyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı için asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak belirlemişti ve bu karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından onaylanmıştı. Ancak, yerel seçimlere yaklaşılırken bu kararın değişme ihtimali gündeme geldi.

Türkiye'de çalışanların önemli bir kısmı asgari ücrete tabi olduğundan, bu ücretin belirlenmesi ve üzerine yapılan zamlar geniş bir kesimi doğrudan etkiliyor. Yıl içinde belirlenen asgari ücret artışları, çalışanların gelirlerine yansımadan önce birçok üründe fiyat artışına neden oluyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde yıl içinde yeni zam yapılmayacağı kararına itiraz etmişti. Şubat ayında zamlı maaşlarını alan çalışanlar, enflasyonun etkisiyle birçok üründe fiyat artışıyla karşılaştı, bu durum da asgari ücrete ara zam beklentisini güçlendirdi.

Ancak, şu an için resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, yerel seçim sürecinde asgari ücrete ilişkin yeni bir düzenlemenin gündeme gelebileceği konuşuluyor. Asgari ücretlilerin ve geniş bir çalışan kitlesinin bu süreci yakından takip etmesi önem taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.