Milletvekili Sırrı Sakık ceza aldı

Milletvekili Sırrı Sakık ceza aldı
Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, mecliste sarfettiği sözler nedeniyle iki oturum cezası aldı.

TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde zaman zaman tansiyon yükselmeye devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde söz alan milletvekilleri arasında sıklıkla sözlü atışmalar oluyor. Son olarak yaşanan sözlü atışmalarda HEDEP Ağrı milletvekili Sırrı Sakık iki oturum ceza aldı.

TBMM genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. AK Parti İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi, savunma sanayini uçuracaklarını söylediklerini hatırlatarak, "Biz bedava traktör dağıtmıyoruz, hain teröristlere bedava roket dağıtıyoruz. Ajanları, PKK ve Öcalan severleri savunmuyoruz; hainlerin dağlarda musallat oldukları o 12-13 yaşındaki Kürt kızlarımızı savunuyoruz ve "Kürtlerin devleti yoktur." demiyoruz "Kürtlerin devleti vardır, Türkiye Cumhuriyeti'dir." diyoruz. Biz en zor zamanlarda "Ekrem tatile çıksın!" demiyoruz, "Ayşe tatile çıksın!" anlayışını benimsiyoruz ve bu sayede elli yıllık FETÖ'yü devletten temizliyoruz, kırk yıllık PKK'yi ülkeden temizliyoruz, kırk altı yıldır kapalı olan Maraş'ı açıyoruz, otuz yıldır işgal altındaki Karabağ'ı kurtarıyoruz, Türk Devletleri Teşkilatı'nı kuruyoruz. Biz Demirtaş'a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz" ifadelerini kullandı.

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Ağrı milletvekili Sırrı Sakık Çelebi'ye tepki gösterdiler. Sakık yerinden kötü ve yaralayıcı sözler sarf etti. Bunun üzerine Sakık'a iki oturum TBMM Genel Kurulu'na girmeme cezası aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.