Milletvekili Çelebi: Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz

Milletvekili Çelebi: Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde hizmete açılan Recep Tayyip Erdoğan Cami’nin hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün, bu mübarek Cuma günü ve camimizin açılışı vesilesiyle adeta iki bayramı bir arada yaşıyoruz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde hizmete açılan Recep Tayyip Erdoğan Cami’nin hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün, bu mübarek Cuma günü ve camimizin açılışı vesilesiyle adeta iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Başta bu caminin kazandırılmasında öncülük eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, açılışımızı onurlandıran Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Patnos ilçe merkezinde Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, 24. Yasama Döneminde gerçekleştirdiği girişimlerle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında cami alanı olarak tahsis edilen 8600 metrekare arsaya, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan caminin açılışı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile il protokolünün de katıldığı törende konuşan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, açılışı yapılan Recep Tayyip Erdoğan Cami’nin Selçuklu mimarisiyle inşa edildiğini, 1750 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini, kadınlar için ayrı bir bölüm ile konferans salonu ve kütüphanenin bulunduğu söyledi.

Camilerin çaresiz insanlara çare olduğunu kaydeden Çelebi, “Alemlerin sultanı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ‘Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescit bina ederse, Allah da onun için cennette bir saray hazırlar.’ buyurmuşlardır. Bu ifadelerle mescit yapma işinin, kâmil bir imana sahip olanların işi olabileceği net bir şekilde ifade edilmiştir. Camiler, İslam’ın mührüdür. Cami, nefes aldığımız dost bir ev, omuzlarımızın birbirine değdiği bir birlik yuvası, fakir, fukara ve çaresiz insanların çaresidir. Camilerimiz ruhumuzun gıdalandığı, temiz manevî havalar teneffüs ettiği, manevî kazançlar elde ettiği, saadet ve hakikî huzurevlerimizdir.” dedi.

“RABBİM BİZLERİ VATANSIZ, MİNARELERİ EZANSIZ BIRAKMASIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, arsanın tahsisinden inşaatının tamamlanmasın kadar her zaman destek olduğunu ve hassasiyet gösterdiğini kaydeden Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün, bu mübarek Cuma günü ve camimizin açılışı vesilesiyle adeta iki bayramı bir arada yaşıyoruz. 8600 metrekare arsa üzerine, yüzde 99,9’u giderleri, emeği devletimiz tarafından karşılanan camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. El birliğiyle meydana getirdiğiniz bu mübarek mabedin, camimizin inşasında büyük katkısı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’a, Eski dönem Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Memet Görmez’e, caminin ruhsatının alınmasında katkı veren Eski Bakanımız Sayın İdris Güllüce’ye, camimizin yapımında taş üstüne taş koyan, motifleri ilmek ilmek işleyen, emek harcayan, ter döken mimarından işçisine, hattatından mühendisine emeği geçen herkese şahsım ve ilim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Rabbim bizleri vatansız, minarelerimizi ezansız bırakmasın.”

2c95ceb6-cccf-4ef7-b831-de6f644697d0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir